Lue ajankohtaisia päivityksiämme
Adoption edellytykset

 

Täysi-ikäisyys (18-v.)

Säännöllinen toimeentulo ja riittävä varallisuus koiran ylläpitämiseksi.

Vakaa elämäntilanne.

Koiraa ei hankita korvikkeeksi, josta hankkiudutaan eroon, jos vaikka lapsia tai muuta tekemistä olisi tiedossa.

Adoptoijalla on oltava riittävästi joka päivä aikaa koiralle (koiraa ei jätetä yksin kotiin 8 tunnin työpäivien + työmatkojen ajaksi)

Alle kouluikäisten lasten perheille rescuekoiria -ja koiranpentujan myönnetään rajoitetusti.

Niukka/vaatimaton päihteidenkäyttö.

Koiraan oltava valmis sitoutumaan sen loppuelämän ajaksi (jopa 16:ksi vuodeksi).

Full license

Koirista ei ole Espanjassa tai Romaniassa tarhaoleskelun tai kotihoitajan (jolla voi olla jopa 30 koiraahoidossa) luona hetken aikaa olleena antaa kattavia tietoja sen tavoista tai käytöksestä. Käytös saattaa poiketa huomattavasti siitä, millainen koira tulee olemaan aidoissa kotiolosuhteissa. Rescuekoiran adoptointi on aina riski, sillä sen käytöksestä tai terveydestä ei voi kukaan mennä takuuseen. Tämä riski on ymmärrettävä rescueta ulkomailta tai kodinvaihtajaa Suomesta adoptioidessa.

Exclusive content

Koiralle ei aseteta korkeita odotuksia sisäsiisteydestä, käytöstavoista, remmikäyttäytymisestä, haukkumisesta, pentunäykinnästä, suhtautumisesta muihin kodin eläimiin, kuten kissojen jahtaamisesta. Adoptoijan tulee ennen adoptointia ymmärtää, ettei lupaksia em. piirteistä voida antaa.

Continuous production

Koiria ei anneta koeajalle, eikä niihin pääsääntöisesti voi tutustua etukäteen, ellei koira ole kodinvaihtaja Suomessa tai suomalaisella kotihoitajalla. Tutustumiskäynneistä sovitaan hyvissä ajoin etukäteen. Koirista ei kukaan voi myöskään antaa terveystakuuta, eikä adoptoija ole oikeutettu adoptiomaksun palautukseen sillä perusteella, että koiralla olisi jokin piilovaiva -tai sairaus, jota ei ole etukäteen ollut tiedossa. Tällainen voisi olla esim. rakenteellinen ongelma, kuten polvien tai lonkkien herkkä sijoiltaanmeno.

No ads

Koiraa ei olla hankkimassa lapsen vastuulle, kuten sen ulkoilutuksia, ruokintaa, puhdistusta ym. Koiran tulee aina olla aikuisen vastuulla, joka viime kädessä on valmis hoitamaan koiran täysin itsenäisesti.

macOS app & Adobe extension

Koiralle otetaan vakuutus alkaen sen maahantulopäivästä, ja ymmärretään, ettei vakuutus koskaan kata 100%:sti eläinlääkärikustannuksia.

macOS app & Adobe extension

Sitoudutaan perehtymään esim. kirjastosta koirien hoito- kasvatusmateriaalia etukäteen koiran kokonaisvaltaiseen hoitamiseen, riittävään liikuntaan, harrastamiseen, ruokavalio- ja, terveysasioihin liittyen ja ylläpitämään sekä hankkimaan jatkossakin tietoa oma-aloitteisesti kaikkeen koiranhoitoon liittyviin asioihin.

macOS app & Adobe extension

Koiraa ei hankita hetken mielijohteesta ja aseteta sille valtavasti etukäteisodotuksia -ja vaatimuksia, vaan ollaan valmiita kärsivällisesti ajan kanssa sopeuttamaan, kouluttamaan, ohjaamaan ja tarvittaessa osallistumaan tottelevaisuuskoulutuksiin riittävän käsittelytaidon hankkimiseksi.

macOS app & Adobe extension

(Pentu)koira steriloidaan omistajan kustannuksella viimeistään 6kk:n kuluessa sen maahantulosta omalla kustannuksella, jollei se ole jo saapuessaan steriloitu.

macOS app & Adobe extension

Adoptiokyselyissä edellytämme adoptoijan kertomaan perheestään, kodistaan, paikkakunnastaan, tähänastisesta koirakokemuksesta, miksi ja millaisen koiran haluatte adoptoida, jotta toiveet kohtaisivat. Silti emme voi luvata toiveiden täyttyvän, joten odotustaso on oltava maltillinen. Etukäteen voidaan valita toki koiran ikä, koko ja sukupuoli varmasti.
Puhelinhaastattelussa sinun tulee etukäteen olla ottanut selvää rescuekoiran mukana tulevista mahdollisista ongelmista, ja miten aiot/-te ne ratkaista. 'Nameilla ohjaaminen' ei ole riittävä vastaus.

Unlimited collections

Sitoudutaan säästämään ja varaamaan rahaa koiraan liittyvien yllättävien kulujen varalle sekä sen säännöllisen jatkohoidon varalle: koira tulee vuosittain eläinlääkärillä tarkastaa, rokottaa ja hoitaa sen hampaat.